logo-kletsen-met-foto-thom

Dit kan interessanter..

Je hebt muziekliefhebbers en muziekfanaten. Ik behoor tot de fanaten. Als er geen muziek draait, word ik best onrustig. Dus staat er altijd muziek op; tijdens het werk, met sporten of samen met vrienden. 

“Met muziek zit je minder in je hoofd en meer in je gevoel”

Direct na het wakker worden wil ik muziek horen. Soms, als ik mijn ogen open, heb ik al een liedje in mijn hoofd. Op het toilet zet ik Spotify alvast klaar, of ik blader door mijn playlist, wat ik dan tijdens het douchen beluister. Zo begint mijn dag. Met muziek. 

Mijn interesse is heel erg breed. Bij elke gelegenheid en elke stemming past weer iets anders. Ik heb playlists voor iedere sfeer. Onlangs heb ik gedraaid op een verjaardag in Amsterdam op een hele grote loft, en dan volg ik de sfeer van de gelegenheid met zomer vibes, tropicana en zo. Zelf luister ik graag naar Braziliaanse of Afrikaanse muziek maar ook naar klassiek en jazz. Toen ik nog in Groningen woonde, draaide ik binnen clubs vooral mijn lievelingsmuziek: Minimal House en Techno. Eén keer heb ik op een feest dertien uur non-stop staan draaien. Je komt dan in een onbeschrijflijke trance. Het enige wat bij mij niet op de draaitafel komt is Top 40, Nederlandstalig of Hardstyle en Hardcore.

Het mooie van optreden is dat ik de mensen in beweging kan brengen. Ik kan hen een beetje sturen. Met energieke muziek krijg ik ze aan het dansen en als ik meer duistere muziek draai, gaan ze zitten praten. De laatste tijd ben ik minder bezig met het draaien. Er zijn simpelweg minder feesten. Daarnaast focus ik mij nu op mijn werk bij Vsee, dus krijgt het draaien bewust een tweede plek.

Muziek is een heel goed middel om een bepaalde sfeer op te zoeken of een bepaald gevoel te creëren. Daar ben ik altijd naar op zoek. Het is voor mij een manier om minder in je hoofd te zitten en meer in je gevoel. Als ik ’s avonds alleen ben luister ik met een kop thee en gedempt licht graag naar Nicolas Jaar. Dat is gewoon lekker de dag afsluiten. 

Stilte? Tja. Als het stil is denk ik: dit kan interessanter. Hoewel, toen ik een half jaar in Finland woonde, ben ik naar Lapland geweest. Daar heb ik de absolute stilte ervaren. Ik hoorde gewoon helemaal niets. Dat was een bijzondere ervaring. Maar de stilte op mijn kamer of hier in Nederland, nee, die wil ik opvullen. Met muziek!

 

Thom Neeleman