Betere campagnes door advies van een Google Ads adviseur

Ben jij op de hoogte van al het laatste nieuws omtrent Google Ads? Weet jij alle functies te vinden en hoe ze te gebruiken? En past jouw campagne strategie wel bij jouw business model? Met advies van een Google Ads Adviseur weet je zeker dat jouw campagnes optimaal worden ingezet.

Binnen team Vsee ben ik degene die Google Ads tot in de puntjes beheerst. Dat doe ik al ruim 5 jaar, waarvan 4 jaar met veel plezier bij Vsee. Omdat Google Ads een van de focuspunten van mijn werkzaamheden is kan ik jouw en jouw team bijstaan, begeleiden of het werk voor je uit hanen nemen. Het inschakelen van een Google Ads specialist betekent voor jou dat je zeker weet dat je campagnes zo rendabel mogelijk zijn. Je hoeft je niet meer af te vragen of het beter zou kunnen want daar adviseer ik je in. Zo weet je precies waar je op moet sturen en aan welke knopjes je moet draaien. Weet jij (of je team) dat zelf al goed dan fungeer ik graag als sparringpartner. Ik denk met je mee, kijk met een frisse insteek en haal een frisse wind door je account. Weet je zelf niet welke analyses je moet maken en wat er nou eigenlijk uit Google Ads komt? Schakel mij dan gerust in!

Weten wat een adviseur precies doet en waar Google Ads advies uit bestaat? Lees dan verder!

Een Google Ads adviseur kijkt verder!

Een van de belangrijkste taken van gedegen advies is verder kijken dan alleen het Google Ads account. Aspecten die ik hierbij in ogenschouw neem zijn onder andere;

  • Wat doet de concurrentie?
  • Welke informatie kunnen we uit andere systemen halen? Denk hierbij aan Google Analytics, Google Search Console en je CRM systeem of klantendatabase. Om zo Google Ads nog beter in te zetten.
  • Wat is jouw business model en waar moet de focus op liggen om jouw gestelde doelen te behalen
  • Hoe past Google Ads binnen je on- en offline marketing strategie zodat het elkaar aanvult of versterkt.

Maar de kracht zit ook in het andersom kunnen denken. Met welke kennis uit Google Ads kunnen we de ander marketing kanalen nog beter inzetten. Of misschien is het verstandig je business model iets aan te passen om zo nog meer omzet te halen. Een goede adviseur kijkt op meerdere vlakken mee. Bemoeit zich soms met van alles maar doet dat altijd vanuit het oogpunt jouw bedrijf er beter mee te maken. Een adviseur heeft een zogenoemde T-shape. Het streepje op de T staat voor een brede kennis in (online) marketing en de stam van de T staat voor de diepgaande kennis in Google Ads. Kan jij iemand gebruiken om jouw team of jezelf hier mee aan te vullen? neem dan gerust eens contact op!

Eenmalig Google Ads Advies (account audit of second opinion)

Of je nu van een bureau gebruik maakt of zelf je Ads beheerd, in veel gevallen valt er veel te halen uit een account audit. Wanneer je tegen bepaalde problemen aan loopt in je account of wilt weten hoe het beter kan sta ik je graag bij in een ‘eenmalig’ advies. Samen bespreken we de punten waar jij mee zit en ik duik vervolgens in het account. Ik loop het hele account door. Of ik pak de belangrijkste campagnes afhankelijk van de grootte van je account. Vervolgens kijk ik van strategie tot benutte (of juist niet benutte) functies. En adviseer je in de punten die in mijn ogen beter kunnen. Samen spreken we dit dat door waarin jij je nuances of gekozen strategie kan toelichten en ik jou kritische vragen ten aanzien hiervan kan stellen. Of je het rapport gebruikt voor je huidige partij, aan je online marketing team doorspeelt of er voor kiest op het door ons uit te laten voeren. Wij helpen je graag verbeteren!

Advies in de vorm van een training of consult

Wil je graag zelf aan de slag met Google Ads of doe je dit al maar is je kennis nog oppervlakkig? Of heb je een (junior) online marketeer aangenomen met nog weinig kennis van Google Ads? Dan geven we ook advies in combinatie met een training of consult op maat. Ik kom bij jou langs of je komt bij ons op kantoor en samen lopen we de campagnes door. Ik laat je zien wat je kan verbeteren en waar je aan moet denken. Zo heb je concrete handvatten om mee aan de slag te gaan. Door samen achter de campagnes te duiken kunnen we snel schakelen. Zo help ik je knopen door te hakken en kan ik meteen al je vragen beantwoorden. En ook als je na de tijd nog vragen hebt, tegen dingen aan loopt maakt het het makkelijk dat we al een keertje samen hebben gezeten.
(Melenhorst quoote toevoegen)

Periodiek advies voor Google Ads

Ook geven wij periodiek advies aan bedrijven. Bijvoorbeeld door;
Halfjaarlijks je campagnes door te lopen en up-te daten,
je campagnes voor te bereiden voor het aankomende seizoen of/en weer af te bouwen,
je te adviseren bij uitbreiding van je assortiment / dienst of lancering van geheel nieuwe producten of diensten.

Zoals te lezen valt geef ik op verschillende manieren advies rondom Google Ads. Welk advies heb jij nodig?