Video adverteren met Google Ads


Een grote doelgroep via YouTube bereiken? Dat kan door te adverteren voor, tijdens naast of achter de filmpjes die op YouTube staan. Adverteren via YouTube is een goede manier om een grote doelgroep te bereiken. Ontzettend veel mensen kijken de video’s op dit platform. En dus ook de advertenties. Google stelt je in staat om je advertenties heel gericht te laten zien. Daarnaast heeft het als voordeel (ten opzichte van traditionele media zoals tv-commercials) dat de resultaten veel beter inzichtelijk zijn. Wil je gericht een grote doelgroep bereiken en hier duidelijk resultaat van zien? Dan ga ik graag het gesprek met je aan om te kijken of video adverteren je hierbij kan helpen!

Met Google Ads kun je rechtstreeks adverteren op Youtube. Via Google Ads is het mogelijk om op YouTube te adverteren door middel van campagnes met ‘contexttargeting’ of door middel van ‘zelfgekozen plaatsingen’. Video advertenties op het Google Display Netwerk (naast YouTube) zijn tevens mogelijk.

Jouw doelgroep bereiken met YouTube

YouTube heeft een ontzettend groot bereik. Je kunt er vanuitgaan dat ook de doelgroep voor jouw producten of diensten zich op dit medium bevindt. Wie wil adverteren op YouTube doet er goed aan om eerst een gedegen doelgroeponderzoek te doen of dit reeds in kaart te hebben. Hoe beter jij jouw doelgroep kent hoe gerichter we kunnen adverteren.

Het adverteren op YouTube wordt vaak vergeleken met het adverteren op de televisie. Met als grote pluspunt dat je gerichter kunt adverteren en beter kunt meten wat er uit je advertentiecampagnes komt.

Adverteren met jouw merk op YouTube

Je adverteert op YouTube, via Google Ads, met de volgende advertenties:

 • Tekstadvertenties
 • Beeldadvertenties
 • Responsive advertenties
 • TrueView InStream-advertenties
 • TrueView-advertenties met video discovery
 • Bumperadvertenties

Daarnaast is het ook mogelijk om rechtsteeks via YouTube te adverteren. Voor meer informatie kunt u uiteraard vrijblijvend contact met ons opnemen.

Met tekst- en beeldadvertenties in YouTube zichtbaar zijn

Tekstadvertenties en beeldadvertenties worden over de video heen gelegd. Dit noemt men ‘overlay’. Ze worden over de onderste 20% van de video weergegeven. Ze blijven 20 seconden in beeld. Dit is ook mogelijk met responsive advertenties.

TrueView InStream-advertenties om voor, tijdens of na andere video’s zichtbaar te zijn

Met TrueView InStream betaal je pas als men 30 seconden of langer naar jouw videoadvertentie kijkt. Je betaald dus alleen voor de mensen die echt geïnteresseerd zijn in jouw merk. En mensen die niet zo lang gekeken hebben zijn toch in aanraking geweest met jouw merknaam, product of dienst.

Met een miniatuurafbeelding van je video adverteren via TrueView met video discovery

Via deze indeling zien mensen jouw advertentie naast YouTube-video’s of in de zoekresultaten van YouTube. daarnaast kunnen ze ook weergegeven worden in video’s op YouTube-kanalen en -weergavepagina’s, en op sites van uitgevers in het Display Netwerk. Bij dit type videoadvertentie betaal je op het moment dat men op de miniatuurafbeelding klikt om jouw video te bekijken. Dus ook hiervoor geldt dat de kans zeer groot is dat alleen de mensen die geïnteresseerd zijn op jouw video advertantie klikken.

De targetting mogelijkheden van adverteren op YouTube

Je kunt je doelgroep targetten op diverse manieren. Weten welke voor jou de juiste zijn? Neem dan contact met ons op! Wij zetten van onderstaande mogelijkheden datgene in dat het meest aansluit bij jouw strategie en/of doelen.

 • Contexttargeting voor zoekwoorden
 • Demografisch
 • Onderwerpen
 • Affiniteitsdoelgroepen
 • Aangepaste affiniteitsdoelgroepen
 • In-market-doelgroepen
 • Remarketing

Daarnaast wordt in 2017 ‘customer patterns’ en ‘life events’ uitgerold als targetting optie voor YouTube. Wat weer hele nieuwe, maar vooral leuke mogelijkheden met zich mee brengt!

Ook adverteren met Google Ads Video Ads ?

Wilt u precies weten wat voor de meest verstandige keuzes zijn? Maak vrijblijvend een afspraak met mij, als Google Ads Specialist bespreek ik graag de mogelijkheden met je!