zoekmachine optimaliseren (SEO)

Zoekmachine optimaliseren (SEO)

Fluitend je marketing- en verkooptargets halen? Dan is zoekmachine optimalisatie iets voor jou! Met zoekmachine optimalisatie scoor je een toppositie in de organische (natuurlijke) zoekresultaten van Google, waardoor je eenvoudig een veel groter deel van je doelgroep bereikt. Het mooie is dat je voor zo’n toppositie niets extra’s betaalt, terwijl een hoge positie je wel heel veel oplevert: meer relevante bezoekers op je website, meer interactie met je bezoeker en uitgelezen mogelijkheden voor optimalisatie van je conversie en het verhogen van je omzet.

Zoekmachine optimalisatie nauwkeurig afgestemd op je marketing- en verkoopdoelstellingen

Zoekmachine optimalisatie (ook wel bekend als SEO) biedt dus prachtige kansen, maar is tegelijk ook een vak apart. Daarom gaat het optimaliseren van je website bij Vsee niet over één nacht ijs. Eerst maken we kennis met je en doen we een grondige analyse wie je bezoekers zijn en wat je met je website wilt bereiken. Zo stemmen we zoekmachine optimalisatie nauwkeurig af op je marketing- en verkoopdoelen. Zodra we dat in kaart hebben gebracht, gaan we aan de slag met de optimalisatie van de vindbaarheid van jouw website. Dat doen we met behulp van een compleet SEO-stappenplan:

Zoekwoordenonderzoek
Concurrentie-analyse
Websitestructuur
Content optimalisatie / SEO-copywriting
Linkbuilding
SEO-rapportage

Zoekwoordenonderzoek

Op basis van jouw wensen, het profiel en het zoekgedrag van je bezoeker en je marketing- en verkooptargets maken we eerst een selectie van relevante zoekwoorden. Deze zoekwoorden groeperen we op onderwerp, omdat je op dat niveau relevant wilt worden. Bij dit zoekwoordonderzoek letten we naast de zoekvolumes van een zoekwoord ook op andere rankingfactoren die belangrijk zijn voor de vindbaarheid van je website. Verder zoeken we uit hoe waarschijnlijk het is dat zoekwoorden op korte of lange termijn een toppositie ranken in zoekresultaten. Dit doen we per zoekwoord, zodat je heel concreet weet met welke zoekwoorden je eenvoudig een toppositie rankt en met welke zoekwoorden je een langere adem nodig hebt om in zoekresultaten een hoge positie te bereiken.

Concurrentie-analyse

Het resultaat van het zoekwoordenonderzoek is een overzicht waarin we definiëren wie jouw directe concurrenten zijn. Dit zijn websites die op dezelfde zoekwoorden worden gevonden. Van deze websites maken we een nauwkeurige analyse. Deze analyse laat precies zien waar jouw kansen liggen. Op basis van deze analyse ontwikkelen we een SEO-strategie waarmee we jouw website beter vindbaar maken en hoger in de zoekresultaten van zoekmachines laten ranken dan de websites van je concurrenten.

Websitestructuur

Op basis van de gekozen zoekwoorden gaan we vervolgens aan de slag met de websitestructuur. In deze fase begint zoekmachine optimalisatie handen en voeten te krijgen. Met de websitestructuur zorgen we namelijk niet alleen voor een uitstekende gebruikerservaring voor de bezoekers van jouw website, maar maken we het voor Google ook een stuk eenvoudiger om je website te ‘lezen’. Zo weet Google precies wat jouw website de bezoeker te bieden heeft en leg je de perfecte basis voor een goede vindbaarheid in Google (en andere zoekmachines).

Content optimalisatie / SEO-copywriting

Wist je dat zoekwoorden niet het enige belangrijke element zijn in zoekmachine optimalisatie? Ook de content (teksten, foto’s en video’s) die je publiceert maakt een groot verschil voor de vindbaarheid van je website in een zoekmachine. Daarnaast kan SEO-content ook bijdragen bij aan de optimalisatie van je conversie! Wij denken daarom graag met je mee over SEO-teksten en grafische content waarmee je jouw website dat extra zetje in de goede richting kunt geven om topposities te ranken in zoekmachines en je conversie te verbeteren. Dat doen we bijvoorbeeld met SEO-copywriting.

Linkbuilding

Samen sta je sterker, ook online. Daarom bundelen wij de kracht van andere relevante websites op jouw website. Door middel van linkbuilding ziet Google jouw website als een krachtige website, met als gevolg dat je wordt beloond met een hogere positie in Google. Zo bereik je nog meer bezoekers dankzij hogere posities in een zoekmachine.

SEO-rapportage

Meten is weten. Daarom houden we je iedere maand op de hoogte van de SEO-prestaties en de conversie van je website. Dat doen we met een overzichtelijke SEO-rapportage in begrijpelijke taal. Zo ontdek je welke mooie resultaten zoekmachine optimalisatie oplevert, leer je waar je website allemaal toe in staat is, kom je tot nieuwe inzichten om je marketing- en verkooptargets eenvoudiger te halen en houd je inzicht in waar we achter de schermen volop mee bezig zijn: jou en je bedrijf vooruit helpen!

Vraag onze SEO-analyse aan!

Wat is jouw drijfveer om topposities te ranken in de zoekresultaten van de Google-zoekmachine? Wil je meer mensen bereiken of wil je graag aan de slag met conversie optimalisatie? Wat je online-ambities ook zijn: met onze SEO-analyse ontdek je of zoekmachine optimalisatie ook iets voor jou is en wat zoekmachine optimalisatie concreet voor jou kan betekenen. Je kunt deze SEO-analyse eenvoudig online aanvragen! Lees meer over onze SEO-analyse…

Meer weten over zoekmachine optimalisatie?

Weten hoe je met zoekmachine optimalisatie je conversie kunt optimaliseren? Benieuwd of je met zoekwoord A sneller een toppositie bereikt in een zoekmachine dan met zoekwoord B of zoekwoord C? Of heb je een heel andere vraag over zoekmachine optimalisatie? Neem voor al je vragen over zoekmachine optimalisatie gerust contact op met de SEO-specialisten van Vsee Search Marketing. Wij helpen je graag!

Waarom zoekmachine optimalisatie bij Vsee?

  • Gecertificeerd Google Partner
  • Open, eerlijk en ervaren specialist op het gebied van SEO
  • Deskundig advies van gedreven specialisten
  • Hoge posities zijn een middel en niet een doel. Wij snappen dat!
  • Synergie met zoekmachine adverteren
  • Inzichtelijke rapportages in eenvoudige taal
  • Korte lijnen, heldere communicatie
  • Standaard inbegrepen bij websiteontwikkeling
  • Een vast bedrag per maand of per jaar met reductie