Google Docs add-on voor SEMrush SEO writing assistant

In dit artikel beschrijven we hoe je de eerste keer SEMrush Google Docs add-on installeert om vanuit Google Docs je artikelen te schrijven en daar input voor te krijgen vanuit SEMrush

1) Navigeer op de website van SEMrush (semrush.com) naar SEO Writing Assistant (linker-menubalk)

2) Klik ‘Get add-on for Google Docs’. Als je al eens eerder een content template hebt gemaakt, kan je meteen starten met de zoekwoorden en de regio in te voeren (zie stap 7)

3) Druk op de blauwe button ‘gratis’.

4) Er opent automatisch een nieuw venster/tabblad van docs.google.com. Hierin kan je straks de content gaan schrijven. Klik op de blauwe button ‘doorgaan’. Wanneer je nog niet ingelogd bent in Google, zal je eerst worden doorgestuurd naar de inlogpagina. Hier kan je inloggen met je Google account. Dit is nodig om Google Docs (en de content template) te kunnen gebruiken.

5) Je wordt doorgestuurd naar het document. Klik op ‘Add-ons’.

6) Klik op ‘SEMrush SEO Writing Assistant’ en klik daarna op ‘show’.

7) In de rechter-menubalk verschijnt nu de add-on. Hierin kan je klikken op ‘create new template’. Bepaal de zoekwoorden en stel de regio in. Er verschijnt dan een soort menubalk zoals in de eerste afbeelding hieronder.

Wanneer je in de browser in SEMrush het content template maakt, klik je op ‘Export to doc’ (zie tweede afbeelding hieronder). Zo wordt je automatisch doorgestuurd naar Google Docs, waarbij je de add-on weer aan moet zetten (zie stap 6).