Trainingen Search Marketing

Is er zoveel informatie over online marketing beschikbaar dat je niet weet waar je moet beginnen of wil je je juist verdiepen in een bepaald onderwerp? Volg dan een van onze trainingen! Onze specialisten delen graag hun kennis en geven regelmatig trainingen over SEO, SEA en Data.

Onze trainingen:

Al onze online marketing trainingen worden in groepsverband gegeven. De basis trainingen hebben een vaste prijs van €499 per persoon, de advanced trainingen hebben een vaste prijs van €699 per persoon.

SEO training

Een SEO training is onmisbaar als je zelf aan de slag gaat met zoekmachine optimalisatie. Wij bieden SEO trainingen voor ieder niveau of je nu net begint of al enige ervaring hebt met SEO.

Basis SEO (4 uur)

We starten met een duidelijke SEO basis: hoe werkt een zoekmachine? Wat zijn zoektermen, zoekresultaten en rankings. Hoe werkt SEO?

 • Techniek: hoe maak je het Google zo eenvoudig mogelijk om jouw website te indexeren?
 • Content: hoe kun je zoektermen bepalen en analyseren? Welke tools gebruik je daarbij? En wat is het belang van de meta title en meta description?
 • Autoriteit: wat is de waarde van een link voor SEO? Wat is linkbuilding en waar moet je daarbij opletten?

Je gaat tijdens de basis SEO training zelf aan de slag met je eigen praktijkvoorbeelden. Hierbij ligt er een sterke focus op de vindbaar van jouw eigen website.

Advanced SEO (4 uur)

Voor de meer gevorderde online marketeer gaan we dieper in op SEO: wat betekenen de laatste trends en ontwikkelingen voor jouw website? Welke technische verbeteringen kun je doorvoeren naar je eigen website?

 • Techniek: je leert de vele technische aspecten te herkennen, interpreteren en verbeteren. Je kunt deze vertalen naar een briefing voor de ontwikkelaar van je website.
 • Content: je leert de Google E-A-T principes toe te passen (Expertise, Authoritativeness en Trustworthiness). We gaan in op het automatiseren van content bij grote sites, SEO en contentmarketing en het gebruik van Structured Data.
 • Autoriteit: je leert een linkprofiel te analyseren en je gaat een eigen linkbuilding plan opzetten voor jouw website.

Je gaat tijdens de advanced SEO training zelf aan de slag met je eigen praktijkvoorbeelden. Met een sterke focus op techniek en strategie.

Geïnteresseerd in een van onze SEO trainingen? We bespreken graag de mogelijkheden met je door.

Inschrijven SEO training

 

SEA training

Serieus aan de slag met SEA en meer resultaat halen uit jouw campagnes? Met onze SEA trainingen verhoog je jouw kennisniveau in no-time. Of je nu net begint of al enkele jaren ervaring hebt als adverteerder.

Basis SEA (4 uur)

In deze training leren we je de basisbeginselen om zelf een Google Ads account op te zetten en te beheren.

 • Je leert de belangrijkste SEA-functionaliteiten en kunt basis campagnes opzetten.
 • Je kunt de juiste zoekwoorden voor een campagne achterhalen en die zoekwoorden te gebruiken in advertentieteksten.
 • Je bent in staat om je advertentiebudget effectief te benutten
 • Je kunt campagnes monitoren en sturen op resultaten die bijdragen aan jouw doelstellingen.

Je gaat tijdens de basis SEA training zelf aan de slag met je eigen praktijkvoorbeelden. Hierbij ligt er een sterke focus op het instellen van je Google Ads account en het opzetten van campagnes.

Advanced SEA (4 uur)

Beschik je over een behoorlijke basiskennis van SEA, maar heb je het gevoel dat er nog meer te leren is? In deze training gaan we in op bied- en matchtype strategieën en tracking- en attributie uitdagingen.

 • Je leert een biedstrategie op te zetten die past bij jouw campagnes en we laten verschillende bidding tools zien.
 • Je leert dat een gedegen matchtype strategie er voor zorgt dat bij ieder zoekwoord met de juiste advertentie tegen de laagst mogelijke CPC getoond wordt.
 • Hoe stem je jouw advertentie het af op het zoekgedrag van de individuele gebruiker? We leren je alles over de SERP van Google en personalization.
 • Je advertenties automatisch laten aanpassen op basis van het weer of de voetbaluitslagen van afgelopen weekend? Leer hoe je Google Ads Scripts toepast op jouw ads.
 • Hoe meet je de werkelijke customer journey van je advertentie naar je website? We behandelen verschillende attributiemodellen en gaan dieper in op tracking in het algemeen.

Je gaat tijdens de advanced SEA training zelf aan de slag met je eigen praktijkvoorbeelden. Met een sterke focus op verschillende SEA-strategieën.

Inschrijven SEA training

 

Data training

Behoort marketing en communicatie tot jouw takenpakket? Dan is het in onze optiek noodzakelijk om enige kennis te hebben van data. Met data kan jij nog meer resultaat halen uit jouw online marketing.

Basis Google Analytics (4 uur)

Waarvoor kan ik Google Analytics gebruiken? Welke statistieken kan ik eruit aflezen? En hoe richt ik zelf op een slimme manier een account in? Op al deze vragen geven wij antwoord tijdens de basistraining.

 • Samen met onze specialisten maken we een account voor je aan, krijg je uitleg over de inrichting van je account en doorlopen we het proces stap voor stap.
 • Je leert de basis functionaliteiten van Google Analytics en weet hoe je je account moet inrichten voor je eigen website.
 • Je leert hoe je de data moet interpreteren, zoals met welke zoekwoorden haal je het beste resultaat en je weet welke data je moet raadplegen om te zien waar je bezoekers vandaan komen.
 • Je kunt rapportages uitdraaien.

Na deze training staat de basis van je account en weet je hier zelf een logische structuur in aan te brengen, ken je de basisbegrippen en weet je simpele analyses te maken en uiteenlopende rapportages uit te draaien.

Advanced Google Analytics (4 uur)

Meer uit de software van Google Analytics halen? Dan is deze training voor gevorderden, waarin we dieper ingaan op de mogelijkheden van het programma, echt iets voor jou.

 • Leer hoe je diverse tools en analyses inzet voor het optimaliseren van je campagnes in bijvoorbeeld het Google Display Netwerk en voor Youtube.
 • Je leert hoe je een slimme remarketing-, display- en/of social campagne op kunt zetten.
 • Leer het aanmaken van geavanceerde segmenten en filters gericht op jouw doelen.
 • Ontdek de mogelijkheden van Universal Analytics en draai maatwerk rapportages uit.

Een Advanced Google Analytics training maken wij altijd op maat. Laat ons dus vooral weten wat je precies wilt leren!

Inschrijven Google Analytics training

 

Een training op maat boeken?

Heb je interesse in een andere training of wil je graag een training op maat? We denken graag met je mee! Bel 085-0021777 of vul onderstaand formulier in.