Een kleurrijke wereld

Als echte avonturiers zijn onze specialisten dagelijks op avontuur in de jungle van online marketing. We nemen jou hierbij op sleeptouw voor het vinden van jouw bestemming. Dit doen we enerzijds door oplossingen te bieden die bijdragen aan het realiseren van jouw ambities, maar ook door ons steentje bij te dragen aan de wereld waar wij allen deel van uitmaken. Wij begrijpen het heden en zijn klaar voor de toekomst. Een kleurrijke toekomst welteverstaan.

Onze missie: regenwoud beschermen

Als online marketing bureau zijn wij altijd in beweging en bezig met groei. Maar als december nadert, komt het moment dat wij even stilstaan. Terugblikken op het afgelopen jaar en bovenal de wensen uitspreken voor de toekomst. Een moment waar wij graag met jou samen de cijfers induiken, en daarnaast de aandachtspunten en ervaringen bundelen. Om vervolgens weer samen verder op avontuur te gaan.

Wij zijn ons daarbij bewust van onze plek in het grotere geheel. Want zonder een wereld waarin de biodiversiteit floreert, is er geen Vsee. Zo simpel is het.

Hoe het allemaal begon

Het was 2017 toen bij ons in Deventer aan de koffietafel ter sprake kwam dat de relatiegeschenkenbranche een omzet maakte van 1,5 miljard euro. Een moment van bewustwording en bezinning. Niet alleen bij Martín, maar ook andere Vsee avonturiers. Enorme bedragen die jaarlijks besteedt worden aan cadeaus waarvan je weet dat een deel achterin de kast zal belanden. Met dit in gedachten begon de zoektocht naar iets dat groter is dan onszelf.

Dennie achter computer voor helmbasilisk

We kwamen in contact met Matthijs Bol van Adopteer Regenwoud. Hij vertelde ons over de mogelijkheid om een stuk regenwoud in Costa Rica te adopteren. Ook informeerde hij ons over het cadeau geven van vierkante meters regenwoud. Het kostte ons nog geen vijf minuten om te zeggen: dit is het! Er is geen mooier cadeau dan dit. Want hoe gaaf is het om regenwoud van Costa Rica te delen met de mensen om je heen?

Het cadeau voor de toekomst

Nu, na meerdere jaren regenwoud cadeau, zien wij op verschillende kantoren een bonte verzameling aan toekans, luiaarden en brulapen aan de muur hangen of op het bureau staan. Certificaten die weergeven hoeveel vierkante meter er nu op hun naam beschermd wordt. Deze vierkante meters zijn door Adopteer Regenwoud geselecteerd, opdat zij een grote bijdrage kunnen leveren aan de flora en fauna. Het laagland regenwoud in Costa Rica herbergt een hoge diversiteit aan dier- en plantensoorten. Adopteer Regenwoud wil daarbij de ecologische verbindingszone verbreden tussen reeds bestaande natuurgebieden in het noorden en het zuiden van het land, zodat dieren kunnen blijven migreren. Dit houdt de bestaande populaties weerbaar en veerkrachtig.

Regenwoud cadeau is een cadeau voor de toekomst, voor mens, plant en dier. Het draagt op verschillende manieren bij aan het perspectief voor een kleurrijke wereld voor volgende generaties. Enerzijds wordt regenwoud voor altijd onder de boswet beschermd. Hierdoor worden belangrijke drinkwaterbronnen beschermd voor de lokale bevolking en slaat het grote hoeveelheden CO2 op, wat van groot belang is voor de strijd tegen het mondiale broeikasgaseffect. Met het project Regenwoud van de Kinderen zet Adopteer Regenwoud zich ook in voor educatie op basisscholen (in Nederland en Costa Rica). Kinderen maken kennis met wat er in het regenwoud te vinden is. Een wereld vol geuren en kleuren.

Veel mogelijkheden bij Adopteer Regenwoud

Samen kunnen wij de kleurrijke wereld laten groeien. Door bijvoorbeeld regenwoud te adopteren, maar ook in het beschikbaar stellen van tijd. Je kunt bijvoorbeeld net als Vsee je medewerkers de mogelijkheid geven vrijwilligerswerk te doen onder werktijd. Of misschien wil je zelf wel vrijwilliger worden in Costa Rica en een bezoek brengen aan het regenwoud? Neem een kijkje op de website of informeer bij info@adopteerregenwoud.nl.

Leuk weetje, Adopteer Regenwoud is al meerdere keren op televisie geweest, bijvoorbeeld bij NPO De Buitendienst. Kijk de afleveringen terug op NPO Start en verwonder je over de wereld waar jij onderdeel van bent.