Conversie Optimalisatie (CRO)

Stel je eens voor: je hebt een toffe website laten ontwikkelen en je bent nu al een poos bezig met de uitvoering van je SEO strategie. Via Google Ads of social media draai je campagnes. Je website krijgt steeds meer bezoekers, maar.. de omzet of het aantal leads blijft achter. Dit kan natuurlijk flink frustrerend zijn, want ook wij begrijpen: uiteindelijk is omzet en/of leads een belangrijke doelstelling van ieder bedrijf.

Daarom staat bij conversie optimalisatie één doel centraal: het verhogen van het huidige conversiepercentage op jouw website. Je wilt immers het maximale uit je website bezoeken halen en voorkomen dat men onnodig afhaakt. Daarbij is het belangrijk om te bepalen wat je wilt dat mensen op jouw website uitvoeren. Is dat het afrekenen van hun winkelwagen? Inschrijven voor een nieuwsbrief? Contact opnemen via het formulier? Vervolgens is het belangrijk om in de huid van jouw (potentiële) klanten te kruipen. Wat motiveert hen? Wat is voor hen belangrijk bij bijvoorbeeld het aankoopproces of het doen van een aanvraag? Waarom zouden zij in het proces kunnen afhaken?

Om deze vragen beantwoord te krijgen, duiken onze specialisten de data in en laten er analyses op los gaan. We onderzoeken bezoekersgedrag op je website, doen usability onderzoeken, bekijken heatmaps, scroll maps en recordings: alles om achter de pijnpunten van jouw website te komen. Er worden hypotheses opgesteld: wat kunnen mogelijke oplossingen zijn? Deze analyses en hypotheses bespreken we vervolgens met jou en dit wordt omgevormd tot concrete tests. In deze fase gaan we de hypotheses testen en zorgen wij dat we een beeld krijgen van wat er beter werkt. Hebben we vastgesteld dat iets werkt? Dan zorgen we ervoor dat dit definitief uitgerold wordt in de website of webshop. Klopt onze opgestelde hypothese toch niet? Kan gebeuren! Dan testen we door totdat we wel dé oplossing hebben gevonden!

Kunnen wij je helpen met CRO?

Heb je vragen over deze of een andere dienst? Laat dan hieronder je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.