SEO specialist

Search Engine Optimization, ofwel SEO (zoekmachine optimalisatie in het Nederlands) is de afkorting voor alle activiteiten die nodig zijn om zoveel mogelijk relevante en onbetaalde bezoekers te generen naar een website vanuit de zoekresultaten van zoekmachines als Google en Bing.

Waarom een SEO specialist?

De factoren (algoritmes) die van invloed zijn op de rangschikking van websites op zoekmachines zijn onderhevig aan enorme dagelijkse(!) veranderingen. Dat wat nu goed voor uw website werkt kan zich “zomaar” morgen tegen u keren. Een SEO specialist heeft als belangrijkste taak om volledig op de hoogte te zijn van alle huidige en toekomstige ontwikkelingen. Hij/zij weet als geen ander om zijn/haar kennis om te zetten in commerciële mogelijkheden voor u!

U moet zich voorstellen dat Google gemiddeld meer dan 500 wijzigingen per jaar doorvoert in haar algoritme. Als u hiervan volledig op de hoogte van wilt zijn en blijven kost dit u met gemak 25% van uw tijd! U weet zelf als geen ander hoeveel dat in geld is uitgedrukt.

Een SEO specialist kan zich die 25% van zijn tijd veroorloven om volledig op de hoogte te zijn, omdat hij/zij de resterende 75% volledig in kan zetten voor meerdere verschillende projecten/klanten.

SEO: meer dan zoekwoorden en posities

Een aantal jaar geleden was het werk van een SEO specialist relatief eenvoudig. We hebben zoekwoorden en we hebben posities en hoe beter wij scoren (hoge posities) hoe beter onze prestaties waren.

Het SEO spel werd (vooral) op z’n kop gezet door een algoritmische update van Google genaamd “Hummingbird” vanaf dit moment is SEO echt afgestapt van zoekwoorden/posities en zich veel meer gaan richten op content, entiteiten en vooral intenties. De SEO specialist was ineens verantwoordelijk voor meer dan zoekwoorden. Hoe zoekt men? Wat is de intentie van de zoekopdracht? In welke fase bevind de bezoeker zich (oriënteren, informeren, vergelijken, actie, e.d.)? En vooral hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn klant in alle fase naar voren komt in Google, met de juiste boodschap?

Waar vroeger een SEO specialist een persoon was binnen Vsee Search Marketing is dit tegenwoordig een team geworden van specialisten (SEO, Content, Analytics, CRO, Social Media, SEA) die vanuit een heldere contentkalender het online bereik van klanten vergroot. SEO wordt tegenwoordig niet meer afgerekend op posities, maar meer op relevant bereik (bezoekers) en conversie (leads/omzet).

Een SEO traject via Vsee Search Marketing

Hieronder treft u een globaal overzicht van de stappen die aan bod komen bij een SEO traject via Vsee:

  • Instellen/optimaliseren meetbaarheid
  • Doelgroep analyse
  • Concurrentie analyse
  • Zoekwoorden analyse
  • Opzet zoekmachine vriendelijke website-/webshop structuur
  • Opmaak content (jaar) kalender
  • Periodieke uitvoer/begeleiding

Kunnen wij je helpen met Search Engine Optimalisation?

Heb je vragen over deze of een andere dienst en wil je vrijblijvend contact met ons opnemen? Laat dan hieronder je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Contact Specialist

Technical SEO’er
Dennie

Dennie Pasman is een van de SEO specialisten binnen Vsee die u graag verder helpen om uw SEO naar een hoger plan te tillen.