Met het Vsee team naar Brighton SEO!

Op donderdag 11 april zijn wij met het team naar BrightonSEO geweest. Voor de mensen die niet weten wat dit is, BrightonSEO is een conferentie in Brighton (Engeland) dat gaat over SEO. SEO is een vorm van Online Marketing waarbij je ervoor zorgt dat de vindbaarheid van een website beter wordt. Brighton SEO is bovendien de grootste SEO conferentie in heel Europa. Ik ga jullie dan ook wat meer vertellen over de dagen dat we hier waren.

 

Joost
Geschreven door
Joost de Haan

Op naar Brighton!

Op donderdag 11 april zijn wij met het team naar BrightonSEO geweest. Voor de mensen die niet weten wat dit is, BrightonSEO is een conferentie in Brighton (Engeland) dat gaat over SEO. SEO is een vorm van Online Marketing waarbij je ervoor zorgt dat de vindbaarheid van een website beter wordt. Brighton SEO is bovendien de grootste SEO conferentie in heel Europa. Ik ga jullie dan ook wat meer vertellen over de dagen dat we hier waren.

We vertrokken al vroeg van huis omdat we om 9 uur vanaf Schiphol naar Engeland vlogen. Normaal vind ik het heel irritant om vroeg op te staan, maar deze dag vond ik dat niet erg. Ik had erg veel zin om naar Brighton te gaan! Eenmaal aangekomen op het vliegveld in Londen gingen we eerst even het centrum van Londen bezoeken. Ik heb volgens mij nog nooit zoveel gelopen op een dag, maar het was het wel waard. Londen is een erg mooie, maar vooral drukke stad. Rond het einde van de middag gingen we met de trein vanuit Londen naar Brighton, hier hadden we ons eigen huisje. In Brighton gingen we in de avond ook uit eten. Na het eten was iedereen eigenlijk wel moe en gingen we dus ook lekker slapen.

Brighton SEO

De volgende dag was aangekomen en we werden al vroeg wakker gemaakt, want vandaag zouden we naar BrightonSEO gaan. Eerst even goed ontbijten natuurlijk en hoe kun je naar Engeland gaan zonder een typisch Engels ontbijt te nemen. We gingen naar een restaurant waar je lekker kan ontbijten en hadden een heerlijk ontbijt, een broodje met een gepocheerd ei, ham en een lekker sausje erover. Heerlijk! Eenmaal ontbeten te hebben gingen we naar de locatie waar de conferentie zich zou plaatsvinden. Dit was dan ook niet ver lopen van het restaurant waar we ontbeten hadden.

Voor mij was alles eigenlijk nog super nieuw want ik was nog nooit naar een conferentie geweest, hoe tof is het dan ook als je als stagiair gewoon mee mag naar een conferentie in het buitenland! Ik had verwacht dat we super lang in de rij moesten staan maar dit was totaal niet zo, we konden bijna zo doorlopen naar binnen. Eenmaal binnen was het eigenlijk super groot, ik wist niet zo goed waar ik naar moest kijken.

De eerste meeting begon om 10:00. Ik had gekozen voor E-commerce. Dit leek me wel interessant. Dat was ook zo, ik heb echt aandachtig kunnen luisteren naar de sprekers en vond het ook daadwerkelijk interessant. Elke meeting duurde zo’n 45 min met meestal 3 sprekers. Dus je had binnen het topic ‘E-commerce’ dan ook 3 verschillende sprekers die in gingen op verschillende onderwerpen. Hierna ben ik naar de meetings ‘Onsite’ geweest, dit ging over internal linkbuilding, sitemaps en content gaps. Ook wel redelijk interessant voor mij.

In de middag ben ik naar ‘Content Marketing’ geweest, dit ging over het creëren van je eigen brand voice en over 5 stappen om terug te komen in de business als je campagne slecht gaat. Als laatste meeting van de dag ben ik naar ‘Onsite SEO’ geweest, dit ging over pagination en infinite scroll, de impact van technische SEO veranderingen voorspellen en over de groei van niet verkochte producten. Bij de eerste spreker kon ik mijn concentratie er nog wel een beetje bij houden, maar bij de andere twee sprekers was ik zo moe van de hele dag luisteren dat ik bijna in slaap viel en dat mijn concentratie helemaal weg was.

Om 17:30 was er nog een interview met John Mueller, hij werkt bij Google. Hier heb ik ook niet meer aandachtig naar geluisterd omdat ik al moe was en mijn aandacht was al helemaal weg.

Op stap met collega’s!

In de avond gingen we op stap. We gingen eerst even kijken bij de afterparty van Brighton SEO, dit was niks aan dus we gingen direct weer weg. We kwamen terecht bij een kleine kroeg waar we naar binnen gingen om een paar drankjes te doen. Dit was super gezellig en na een paar drankjes besloten we om naar een club te gaan, Club Shooshh was de naam. Dit was meer wat voor mij omdat er meer jongeren waren en de muziek wat beter was naar mijn mening. Hier hebben we nog wat drankjes gedaan met ze alle. Deze club vond ik super gezellig, ik was ook blij dat iedereen hier naar toe wou.

Terug naar huis

De volgende ochtend moesten we redelijk op tijd vertrekken, we vlogen namelijk vanuit Londen om 14:15 en we moesten vanuit Brighton nog de trein naar Londen pakken. Een vrij kort nachtje was het dus. Eenmaal aangekomen op het vliegveld in Londen hebben we even wat gegeten voordat we weer terug vlogen. Aan het eind van de middag kwamen we aan op Schiphol. Iedereen was aardig moe dus het was wel weer fijn om in Nederland te zijn. Het was een super leuk uitje met iedereen en ik heb het super erg naar mijn zin gehad!

Wat is jou uitdaging?

Laat het ons weten