Uitdaging doet groeien

Het boeit mij om te zien hoe sommige van mijn wensen in vervulling gaan. Als kind wilde ik al architect worden. De appel blijkt niet ver van de boom te zijn gevallen. Na mijn studie bouwkunde aan het VMBO kreeg ik een baan als tekenaar van systeemvloeren voor huizen en bedrijven. Daar was ik helemaal happy, zolang ik maar kon tekenen. Vanuit die baan groeide ik door naar tekenaar van de constructies van podia.

Geschreven door
Dennie Pasman

Maar weinig mensen weten hoeveel werk er zit achter het bouwen van een podium. Het moet uiteraard veilig zijn en het moet voldoende stabiel zijn om er bijvoorbeeld een lichtshow aan te hangen. Voor Lowlands hebben de constructiebouwers minstens drie weken nodig om de podia op te bouwen. Naast het tekenen, help ik soms ook mee met de opbouw. Het is dan ook geen standaard 9-tot-5-job. Soms werk ik ’s nachts en in de weekenden, net hoe het uitkomt.

Wat ik dan doe bij Vsee? Tja, sinds de coronacrisis is het festivalleven volledig stilgevallen. Lowlands, Mysteryland of DEF CON hebben pas weer podia nodig als de maatregelen definitief worden versoepeld. Tot die tijd doe ik bij Vsee onder meer de planning. Nee, een marketingspecialist wil ik mijzelf niet noemen. Maar ik hou wel van structuur en ik ben goed in interactie met mensen. Ik voel snel iemands energie en gemoedstoestand aan. Misschien dat ik daarom zo graag poker speel.

De stap van podiumconstructie naar marketingplanner is voor mij niet zo groot als het vanaf de buitenkant misschien lijkt. Niet dat die twee veel met elkaar te maken hebben, maar het is voor mij een kans om persoonlijk te groeien. De laatste jaren vertrouw ik steeds meer op mijn gevoel en een tijdje terug kwam het al ter sprake of ik niet eens iets voor Vsee kon doen. José Neuteboom –de broer van Martín –ken ik al vanaf mijn zestiende, dus Vsee is zeker geen vreemde club voor mij.

Een andere wens van mij –wonen in het buitenland –is ook werkelijkheid geworden. Met mijn Poolse vrouw en twee kinderen woon ik in Polen. Maar mijn ultieme wens is om mij persoonlijk zoveel mogelijk te blijven ontwikkelen. Hoewel ik graag weer in mijn eigenlijke vak aan de slag ga, sluipt zelfs in het tekenen en bouwen van podiumconstructies een zekere routine. Soms wil ik gewoon iets totaal anders doen. Daarom is deze uitstap naar de online marketing mij zonder meer welkom. Want zonder uitdagingen als deze valt die persoonlijke ontwikkeling goeddeels stil.

Wat is jouw uitdaging?

Laat het ons weten