Betekenisvolle groei

Het is maar goed dat ik voor mijn ‘kletsen met’ blog ongeveer 400 woorden tot mijn beschikking heb. Anders zou ik waarschijnlijk een stuk van 40.000 woorden inleveren. Van nature word ik namelijk snel getriggerd door de dingen om mij heen. Daarin kan ik mijzelf behoorlijk verliezen. Mijn wederhelft omschrijft mij als iemand die een heleboel ballonnen vasthoudt die zijn gevuld met helium. Iedere ballon staat voor een idee of een passie. Er komen steeds meer ballonnen bij tot ik dreig op te stijgen. Dan prikt zij er een flink aantal van stuk. Zo, zegt ze dan, laat die maar los. Op die manier blijf ik stevig met beide voeten op de grond.

Geschreven door
Martín Neuteboom

Betekenisvolle groei, niet alleen voor mijzelf maar ook voor anderen

Mijn jeugd speelde zich af in Peru. Ik was erop gebrand om mijzelf te leren lezen en schrijven. Toen ik op mijn dertiende naar Nederland kwam wilde ik erg graag naar school. Ik ben namelijk best een streber en nogal competitief. Met voetbal sta ik dan ook het liefst in de spits, omdat ik een directe toegevoegde waarde wil leveren. Omdat ik betekenisvol wil zijn, ga ik op de plek staan waar je goals kunt maken. Maar ik kan er ook van genieten als ik een ander de kans geef om te scoren. Het gaat zeker wel om het geheel.

Wat mij de meeste voldoening geeft, is het creëren van betekenisvolle groei. Dat zijn twee hele belangrijke woorden voor mij. Betekenisvolle groei, niet alleen voor mijzelf maar ook voor anderen. Met online marketing, een andere passie van mij, kan ik mensen helpen om iets voor hen te laten groeien, voor hun bedrijf én persoonlijk. Binnen Vsee doe ik dat niet alleen voor onze klanten, maar ook voor de mensen die hier werken. Iemand persoonlijk laten groeien, ja, daar krijg ik echt een kick van. Eigenlijk ben ik ook helemaal niet een prototype ondernemer. Soms adviseer ik een bedrijf zelfs dat ze hun marketingbudget beter in iets anders kunnen investeren. Dan ben ik er namelijk van overtuigd dat zij in hun ontwikkeling beter geholpen zijn met een iets minder geavanceerde marketingaanpak. Als ik hen dan toch als klant zou aannemen, zou het alleen nog maar gaan om groei zonder betekenis.

Onlangs heb ik mijn GVB gehaald. Golf is voor mij een super interessant spelletje, omdat je puur tegen jezelf speelt. Ik ben er dan ook op gebrand om binnen een jaar mijn huidige instaphandicap, 54, te verlagen naar 20. Deze innerlijke bewijsdrang kan ik prima verklaren door mijn jeugd in Peru. Maar ja, daarvoor heb ik minstens 40.000 woorden nodig.

Wat is jouw uitdaging?

Laat het ons weten