De magie van creatie

Afgelopen zomer drong het tot mij door dat ik al langer dan de helft van mijn leven zelfstandig ondernemer ben. Ik heb wel hier en daar in loondienst gewerkt in het verleden. Maar eigenlijk ben ik al sinds mijn achttiende eigen baas. In 2017 heb ik mijn bedrijf samengevoegd met Vsee. Het is voor mij erg belangrijk dat ik zelf kan bepalen waaraan ik mijn tijd besteed.

Geschreven door
Dennie Pasman

Het gaat bij mij niet zozeer om de magie van het creëren, maar eerder om wat de magie van de creatie teweeg kan brengen.

Het is dan ook misschien niet verwonderlijk dat mijn werk mijn passie is. Van oorsprong ben ik developer en heb veel websites en dergelijke geprogrammeerd. Het gaf mij een kick als ik het statische plaatje van een homepage tot leven kon brengen door het klikbaar te maken. Daarbij ging het mij niet eens zozeer om de magie van het creëren, maar eerder om wat de magie van de creatie teweeg kan brengen.

Hoewel ik programmeren nog steeds leuk vind, heeft het weinig geheimen meer voor me. Een grotere uitdaging vind ik in de voortdurend veranderende wereld van Google. Met name in technical SEO kan ik mijn development-kennis uitstekend combineren met SEO. Daarin kan ik goed mijn ei kwijt. En – niet onbelangrijk – dankzij mijn technical SEO expertise onderscheidt Vsee zich duidelijk van alle andere bureaus.

Ik geef toe dat ik redelijk computerverslaafd ben. Soms wanneer ik ’s avonds nog bezig ben, vraagt mijn vrouw wel eens “Ben je nou nog steeds aan het werk?”

“Nee,” antwoord ik dan, “nu ben ik bezig met mijn hobby.”

Het gebeurt nog regelmatig dat ik nauwelijks kan stoppen omdat ik iets per se werkend wil krijgen. Gelukkig houdt mijn gezin mij bij de les, helemaal nu we recent zijn uitgebreid met een prachtige dochter. Anders zou ik net als in het verleden dag en nacht achter die computer zitten.

Met drie kinderen doe ik eigenlijk niet aan vrije tijd. Het sporten is er al bij ingeschoten en ook besteed ik minder tijd aan mijn andere grote hobby: barbecueën. Daar kan ik bijna net zo in opgaan als in technical SEO en alles wat daarmee samenhangt. Barbecueën is voor mij veel meer dan een sateetje of een speklapje roosteren. Ik bereid volledige maaltijden op de gloeiende kolen. Voor sommige gerechten ben ik acht uur bezig. Ik ben met name trots op mijn op sinaasappelhout gerookte cheesecake.

Ik durf wel te beweren dat ik mij achter de barbecue onderscheid van de meeste kolenkokers. Door steeds weer nieuwe technieken uit te proberen, daag ik mijzelf uit. En dat daar keer op keer heerlijk eten uit voortkomt, is mooi meegenomen.

Wat is jouw uitdaging?

Laat het ons weten