Passies? Liever spreek ik van hobby’s en interesses.

Passies? Liever spreek ik van hobby’s en interesses. Ik vind het heerlijk om met nieuwe dingen bezig te zijn. De invulling daarvan hangt sterk samen met waar ik op dat moment mee bezig ben. Van het klussen in een nieuw huis, het leren van babygebaren tot het lezen over zwarte gaten. Het is ontzettend leuk om mij daarin te verdiepen. Maar op bekend terrein voel ik mij ook thuis. Zo mag ik graag mountainbiken en ik kan ook goed mijn ei kwijt in mijn werk.

 

Geschreven door
Stéphanie Erné

Ik hou van beide. Die steile leercurve vind ik boeiend. Toch doe ik niet alleen maar dingen buiten mijn comfortzone.

In drukke periodes verdiep ik mij in meditatie of ademhalingsoefeningen. Als het rustig is, doe ik liever wat actiefs. Een paar jaar geleden volgde ik bijvoorbeeld een dagtraining mountainbiken. Dan vind ik het supergaaf om te leren hoe je nu écht goed een bocht door moet of wat de beste techniek is om een steile heuvel te bedwingen. Bij een nieuwe interesse leer je natuurlijk het meest in het begin. Na verloop van tijd vlakt dat een beetje af en ga je de diepte in of kun je je meer focussen op de finesses. Ik hou van beide. Die steile leercurve vind ik boeiend. Toch doe ik niet alleen maar dingen buiten mijn comfortzone. Ik spring niet van de ene boot op de andere tot ik het vaste land niet meer zie. Dat past helemaal niet bij mij. Ik kom ook helemaal in mijn flow als ik met mijn expertise iets kan oplossen of optimaliseren.

Search marketing is voor mij, ondanks mijn 8 jaar VSEE-ervaring, nog steeds geen gesneden koek. Er gaat een wereld aan disciplines schuil achter dit vakgebied. Google Ads heeft weinig geheimen meer voor mij, maar op het gebied van conversie optimalisatie bijvoorbeeld ben ik minder ervaren. Juist die combinatie van nieuw en vertrouwd houdt de boel levendig en interessant.

Toen mijn vriend en ik ons huis kochten, hebben we ongeveer een half jaar verbouwd en geklust om het helemaal naar onze zin te maken. Daar was ik nooit eerder mee bezig geweest, maar vond het enorm boeiend om dat allemaal te leren. Omdat ik op mijn werk met mijn hoofd bezig ben, geeft het werken met je handen een mooi tegenwicht. Mij gaat om het verleggen van grenzen, met nieuwe interesse en in het bekende. Daarbij hoeft het niet per se groter, moeilijker, verder of hoger. De mentale uitdaging van een bungeejump is misschien gemakkelijker dan met mijn mountainbike van een heuveltje van twee meter hoogte gaan op een downhill track. Bij die laatste kan het in je hoofd veel erger misgaan.

Stéphanie Erné

Wat is jouw uitdaging?

Laat het ons weten