Facebook ad account aanmaken en toegang verlenen aan Vsee

Als je wilt gaan adverteren op Facebook (of Instagram) heb je een Facebook advertentieaccount nodig. Om te beginnen heb je een Facebook bedrijfsmanager nodig. Als je dit al aangemaakt hebt kun je verder met stap 2. Heb je nog geen bedrijfsmanager ingesteld? Begin dan bij stap 1.

Geschreven door
Stéphanie Erné

Direct naar:

Wat heb je nodig om je Facebook account goed in te stellen?

Voordat je met het instellen van je Facebook account begint, is het verstandig om na te gaan of je onderstaande zaken paraat hebt. Al onderstaande punten heb je nodig om je account goed in te stellen, dus verzamel dit eerst.

 • Een zakelijk e-mailadres;
 • Inloggegevens van het Instagram account van je bedrijf;
 • Beheerder zijn van de Facebook pagina van je bedrijf of weten wie dit is;
 • De creditcardgegevens van je bedrijf of contact met degene die de gegevens heeft;
 • Toegang tot de DNS records of contact met degene die je hosting beheert;
 • Het e-mailadres van je klantmanager, om de pixelgegevens naartoe te mailen;
 • Bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer en BTW nummer van je bedrijf;
 • Tweestapsverificatie ingesteld voor jouw Facebook account en voor iedereen die de beheerdersrechten krijgt in het account;
 • Weten of er al een catalogus is aangemaakt voor je bedrijf.

Stap 1: Bedrijfsmanager aanmaken

Ga naar business.facebook.com/create en selecteer ‘Account maken’.

Facebook ad account maken stap 1
 Voer je bedrijfsnaam in en een zakelijk e-mailadres. Je ontvangt een mail (op het e-mailadres wat je net in hebt gevoerd) om je aanmelding te bevestigen. Klik op bevestigen en je account wordt automatisch geopend.

Voila, het bedrijfsaccount is aangemaakt! Je hebt stap 1 succesvol voltooid.

Stap 2: Middelen toevoegen en toestemmingen toewijzen

Om het bedrijfsaccount goed in te stellen moeten we middelen toevoegen en toestemmingen toewijzen. Ga naar bedrijfsinstellingen, klik op ‘personen’ en klik op de blauwe knop ‘toevoegen’ (zie de afbeelding hieronder). Voeg hier je collega’s toe die ook toegang moeten hebben tot de bedrijfsmanager.

Facebook ad account aanmaken

Stap 3: Facebookpagina koppelen

Heb je een Facebookpagina in beheer? Koppel die dan ook. Ga naar pagina’s – nieuwe pagina’s toevoegen – een pagina claimen. Als je met jouw Facebookaccount beheerder bent van de pagina dan wordt het direct goedgekeurd. Anders wordt er een melding verzonden naar de huidige pagina beheerder. De huidige beheerder moet dan toestemming geven om de pagina te koppelen.

Facebook ad account aanmaken: Facebookpagina koppelen

Stap 4: Instagram-account koppelen

Heb je een Instagram-account? Koppel die dan ook. Ga naar bedrijfsinstellingen – accounts – Instagram accounts om de Instagram-bedrijfsaccounts te koppelen. Heb je geen Instagram-account, dan kun je deze stap overslaan.

Facebook Ad account aanmaken: Instagram-account koppelen
Volg hier de stappen die Facebook aangeeft om het account te koppelen.

Stap 5: Advertentieaccount koppelen

Ga je advertenties draaien op Facebook? Voeg dan een advertentieaccount toe. Die doe je door naar Advertentieaccounts – ‘een nieuw advertentieaccount toevoegen’ te gaan.

Facebook ad account aanmaken: advertentie account koppelen
Vul je gegevens in, met de tijdzone en valuta van je bedrijf.
Facebook ad account aanmaken: advertentieaccount makenKlik op ‘volgende’ en koppel het juiste bedrijfsaccount (die je net hebt gemaakt). Voeg vervolgens de juiste personen toe en stel de toestemmingen in.
Facebook ad account aanmaken: personen toevoegen en toestemmingen instellen
 Zet in ieder geval bij jezelf en bij één ander persoon alle schuifjes aan en klik op toewijzen.

Stap 6: Betalingsgegevens toevoegen

Je kunt geen advertenties live zetten als de betalingsgegevens niet correct zijn toegevoegd.

Fb ad account maken: betalingsgegevens toevoegen

Klik op de blauwe knop met ‘betalingsgegevens toevoegen’. Deze instelling kan je ook terugvinden door in het menu aan de linkerkant naar ‘betalingsmethoden’ te gaan.

Voor de betalingsmethoden heb je een aantal opties:

 • Betaalkaart / creditcard toevoegen
 • Internetbankieren

Ons advies is om altijd een creditcard toe te voegen. Klik op ‘volgende’ en vul de gegevens in zoals ze op de creditcard staan. Klik vervolgens op ‘opslaan’ en je hebt een betalingsmethode toegevoegd!

Let op: als je dit niet doet kun je wel advertenties maken, maar je kunt ze niet publiceren.

Stap 7: Domeinen toevoegen en daarna verifiëren

De iOS14 update heeft als gevolg dat men zijn domein moest verifiëren in Facebook. Dit doe je door naar Merkveiligheid – Domeinen te gaan.

Facebook ad account aanmaken: merkveiligheid
Klik op ‘toevoegen’ en voer hier je domein(en) toe. Let op: elk domein moet hier apart worden ingevoerd. Een domein kan maar één keer door een Facebook Business account worden geverifieerd.

Je kunt je domein verifiëren op twee manieren:

 • Via HTML-bestandsupload
 • Via DNS TXT-record.

Facebook beschrijft per mogelijkheid hoe dit geïnstalleerd moet worden. Toevoegen via het DNS-record is de eenvoudigste manier. Stuur het TXT-record naar degene die je website beheert of voeg dit in de DNS-registratie toe. Volg de stappen van Facebook en klik op ‘verifiëren’.

Stap 8: Pixel toevoegen

De Facebook pixel houdt bij wat de gebruikers op je website doen. Deze informatie wordt dan, gehasht, doorgegeven aan Facebook. Op deze manier kan je gerichter targeten.

De pixel instellen doe je via Gegevensbronnen – Pixels. Klik op ‘toevoegen’.

Facebook ad account aanmaken: pixel toevoegen

Geef de pixel een duidelijke naam en voer de URL van je website in. Klik op ‘doorgaan’. Klik op ‘Pixelcode installeren’ en je hebt meerdere opties. Je kunt de pixel nu zelf toevoegen aan de backend van je website, of via Google Tagmanager, maar je kunt het ook door ons laten installeren. In dat geval kies je de derde optie ‘instructie e-mailen naar een ontwikkelaar’. Voer hier het e-mailadres van jouw klantmanager in en wij zorgen dat de pixel goed op je website komt te staan.

Stap 9: Bedrijfsgegevens aanvullen en bedrijf verifiëren

Ga in het menu naar ‘Bedrijfsgegevens’. Vul hier alle gegevens in.

Facebook ad account toevoegen: bedrijfsgegevens toevoegen

Bij ‘Verificatiestatus bedrijf’ zie je staan dat je bedrijf nog niet geverifieerd is. Dit wil je uiteindelijk wel regelen, zodat je toegang hebt tot meer Facebook opties. Ook krijg je dan een blauw vinkje bij het account, wat aan je klanten laat zien dat je account echt is. Er zijn een paar stappen die je moet ondernemen:

 • Er moet een tweede bedrijfsbeheerder ingesteld staan (dit heb je als het goed is bij stap 2 gedaan)
 • Iedereen moet de Tweestapsverificatie hebben ingesteld

Als je aan beide voorwaarden voldoet klik je op ‘details weergeven’ en vervolgens op ‘verificatie starten’.

Facebook ad account aanmaken: bedrijfsgegeven verifiëren

Stap 10: Catalogus toevoegen

Heeft je bedrijf een webshop? Voeg dan de catalogus toe. Als je online geen producten verkoopt kun je deze stap overslaan. Ga naar Gegevensbronnen – Catalogi.

Facebook ad account maken: catalogus toevoegen

Je hebt hier ook weer twee opties:

 • Toegang vragen tot een catalogus
 • Een nieuwe catalogus aanmaken

 

Weet je dat er al een catalogus is opgezet? Vraag dan toegang. Anders maak je een nieuwe catalogus aan. Geef de catalogus een naam en kies het type wat het beste bij de catalogus past. Vaak zal dit ‘producten’ zijn. Ook hier moet je weer kiezen wie er toegang hebben, kies hier dezelfde mensen als je eerder hebt gedaan.

Koppel vervolgens de pixel die je hebt aangemaakt aan de catalogus. Als dit een foutmelding geeft omdat de pixel nog niet goed geïnstalleerd is klik je op ‘annuleren’.

Stap 11: Toegang verlenen aan Vsee

Alle basics staan nu goed ingesteld. Het enige wat nog rest is toegang verlenen aan Vsee zodat wij met je campagnes aan de slag kunnen! Ga naar gebruikers > partners

Facebook ad account koppelen: Vsee toestemming geven

Voeg een partner toe waarmee je bedrijfsmiddelen wilt delen. Voer ons Business ID in: 1703328696549317. Het enige wat dan nog moet gebeuren is ons toegang geven tot de juiste middelen.

We hebben toegang nodig tot:

 • Pagina’s
 • Advertentieaccounts
 • Pixels
 • Instagram
 • Domein(en)
 • (Indien webshop:) catalogus

Hier moeten alle schuifjes naar rechts staan, wat inhoudt dat we overal alle rechten voor krijgen. Vergeet niet op ‘opslaan’ te klikken en je account is goed ingesteld!

That’s it! Nu kan je het Facebook adverteren aan ons overlaten!

Wat is jouw uitdaging?

Laat het ons weten