Facebook ad account aanmaken en toegang verlenen aan Vsee

Als je wilt gaan adverteren op Facebook (of Instagram) heb je een Facebook advertentieaccount nodig. Om te beginnen heb je een Facebook bedrijfsmanager nodig. Als je deze hebt kan je verder met de onderstaande stappen.

Stap 1: Log in op business.facebook.com
Ga naar https://business.facebook.com/ en log daar in.

Stap 2: Navigeer naar Bedrijfsinstellingen
De startpagina heeft rechtsboven de knop Bedrijfsinstellingen (of Business Settings). Klik op die knop.

Stap 3: Maak een advertentieaccount aan
In het linkermenu zie je het kopje Accounts. Klik op het submenu Advertentieaccounts (Ad Accounts). Klik vervolgens op Add. Eerst kies je een naam voor je advertentieaccount. Daarna voer je de juiste tijdzone en munteenheid in en klik je op Volgende. In scherm daarna kies je het bedrijfsmanager account waarmee je het advertentieaccount wil koppelen. Klik vervolgens op Maken.

Stap 4: Voeg mensen toe
In het volgende scherm krijg je de optie om een persoon of meerdere personen toe te voegen aan het advertentieaccount. Je krijgt de mensen die je hebt toegevoegd te zien in een lijst nadat je dit proces hebt afgerond. Geef admin rechten (of beheerderstoegang) aan de mensen die volledig beheer over het advertentieaccount mogen hebben. Klik vervolgens op Toewijzen (Assign). Je account is nu aangemaakt, maar we zijn nog even niet klaar.

Stap 5: Een betalingsmethode toevoegen
In het linkermenu zie je staan Payments. Klik daar op en klik vervolgens op Toevoegen. Vul nu je gegevens in voor de betalingsmethode die uw voorkeur heeft en voila!

Stap 6: De pixel aanmaken
Onder het kopje Data sources zie je staan Pixels. Voeg er een toe en volg de stappen die aangegeven worden.

Nu bepaal je hoe je de pixel gaat toevoegen. Je kan dit aan ons overlaten door de derde optie te kiezen namelijk: Email instructions to a developer. Vul bij “To” de email in van jouw klantmanager.

Stap 7: Toegang verlenen aan Vsee
Ga onder Users naar het submenu Partners. Klik op Add en dan Give a partner access to your assets. Je krijgt dan een menu waar je de business ID moet invullen van Vsee. Dat is in dit geval: 1703328696549317

Nu moet je toegang geven aan Vsee op drie verschillende plekken. Alles moet worden aangevinkt in de volgende drie menu’s:

  • Pages
  • Ad accounts
  • Pixels

 

Klik tot slot op Save changes.

That’s it! Nu kan je het Facebook adverteren aan ons overlaten!