Locatie-extensies AdWords op campagneniveau vanaf 30 oktober

Vanaf 30 oktober is het niet meer mogelijk om locatie-extensies op advertentieniveau in te stellen. In plaats daarvan worden deze extensies op campagneniveau ingesteld. Zo wordt het targetten van je AdWords advertenties een stuk gemakkelijker. Er zijn echter een paar zaken waar rekening mee gehouden moet worden.

Geschreven door
Stéphanie Erné

Wat kun je met locatie-extenties in AdWords?

Wil je je met AdWords richten op locale vindbaarheid, dan doe je er goed aan om locatie-extensies in te stellen. Op deze manier worden je adresgegevens weergegeven in je advertenties. Tevens worden je advertenties automatisch weergegeven bij mensen in de buurt of bij mensen die gericht op een plaatsnaam zoeken. Volgens Google stijgt het doorklikpercentage hierdoor gemiddeld met 10%.
Vooral mobiele gebruikers hebben vaak een geografische intentie bij hun zoekopdracht. Men loopt bijvoorbeeld in de stad en zoekt via de smartphone naar een lunchroom in de buurt. Het adres speelt dan een doorslaggevende rol.

Hoe het nu is

Momenteel kan men locatie-extensies voor elke advertentie apart instellen. Het is dus mogelijk om de ene advertentie wel en de andere advertentie niet te voorzien van een locatie-extensie.

Hoe het wordt

Vanaf volgende week woensdag is het niet meer mogelijk om per advertentie wel of geen locatie-extentie in te stellen. Vanaf dan stel je dit op campagneniveau in. Het voordeel is dat je op één plek in je account alles in kunt stellen. Dit scheelt een hoop handelingen en tijd.

Waar moet je op letten?

De meeste campagnes worden na 30 oktober automatisch aangepast. De locatie-extensies worden alsnog weergegeven, mits dit al is ingesteld op campagneniveau. Is dit niet het geval, dan worden je advertenties weergeven zonder adresgegevens. Je moet dit dan zelf op campagneniveau instellen.
Ook wanneer het geografische gebied groter is dan je locatie-extensie, zal je zelf de targettinginstellingen op campagneniveau aan moeten passen.

Hulp bij AdWords?

Heb je problemen bij het wijzigen van je instellingen of denk je dat jouw AdWords-campagne rendabeler kan? Neem dan contact op met onze certified Google AdWords specialisten. Bel 085 0021 777 of neem op een andere manier contact met ons op.
Vsee Search Marketing is het enige internetbureau in Deventer met een Google AdWords Certified Partner accreditatie.

Wat is jouw uitdaging?

Laat het ons weten