“Ongeveer 80% van de offerteaanvragen verloopt via internet”

Verhuizen is voor veel mensen een stressvolle en onplezierige aangelegenheid. Dat wordt anders wanneer je de klus laat klaren door professionals zoals Mondial Veldhoen Verhuizingen. Al ruim 150 jaar verzorgt dit bedrijf verhuizingen van en naar de Deventer regio. Wie al zo lang succesvol meedeint op de golven van de turbulente economie heeft recht van spreken.

Geschreven door
Martín Neuteboom

En dat doen wij met de woordvoerder van Mondial Veldhoen Verhuizingen, Geke Klein Velderman. Tijdens ons gesprek benadrukt hij meermaals dat zij erkende verhuizers zijn. “Als je het helemaal platslaat, is verhuizen iets van A naar B brengen”, legt hij uit. “Dat klinkt eenvoudig, maar er komt nogal wat bij kijken om de logistiek op de dag zelf verantwoord uit te voeren. Het is echt vakwerk, wat nog wel eens wordt onderschat. Ik begrijp natuurlijk dat financiële overwegingen een rol spelen, maar als erkende verhuizer onderscheiden wij ons duidelijk van de doe-het-zelvers en de niet-erkende bedrijven. Al onze medewerkers hebben een opleiding doorlopen en beschikken over de benodigde certificaten.”

Nachtmerrie

De meesten van ons weten vast nog hoe dramatisch onze laatste doe-het-zelf verhuizing verliep. Een groepje opgetrommelde vrienden begint om acht uur ’s morgens vol goede moed. Volgens de man des huizes zijn ze om 12 uur vast klaar. Terwijl zijn echtgenote met een paar vriendinnen nog de laatste kasten moet uitruimen, beginnen de mannen met de grote en zware dingen. Al bij de eerste grote tafel gaat het mis: het trapgat is te klein. Terug naar boven, om de tafel te demonteren. Een van de dragers verliest iets later de controle, waardoor de wasmachine zeker een meter naar beneden van de trap valt. Maar hopen dat hij niet kapot is. Als na drie stressvolle en frustrerende uren de bestelbus eindelijk ‘vol’ is, zit nog niet eens de helft van de spullen erin. Bij aanvang van de tweede ronde haken een paar van de vrienden al af. Tegen een uur of vijf in de middag zijn alleen de man en vrouw en hun beste vriend nog over. Bekaf en vol schrammen en blauwe plekken moeten ze constateren dat nog lang niet alles over is naar het nieuwe huis. Dan spreekt zij de gedenkwaardige woorden: “Deze nachtmerrie nooit meer!”

Vlekkeloos en zorgeloos

Klein Velderman krijgt aan de telefoon wel eens de vraag of hij ‘een paar sjouwers’ kan leveren. “Voor wie niet in het vak zit, is dat ook wat wij doen: sjouwen”, zegt hij. “Als je bedenkt dat je het vak pas na een jaar of zes, zeven praktijkervaring echt onder de knie hebt, dan begrijp je dat er wel iets meer bij komt kijken. Onze gediplomeerde mensen weten als geen ander hoe je spullen verpakt en hoe je de wagen laadt. Naast verhuisdozen hebben wij ook garderobedozen speciaal voor de hanggarderobe, we hebben glazendozen voor de kopjes en glazen en schilderijdozen specifiek voor grote kunstwerken. We werken met noppenfolie, inpakpapier, dekens, diepladers en kastendragers. Grote, volumineuze dingen, zoals een glazen lampenkap, vervoeren we in zogeheten barrels. Ons team heeft ruime ervaring in het zo economisch mogelijk laden van de auto, zodat er nauwelijks meer lucht in zit. Eigenlijk laadt de man die binnen de boel coördineert de auto, omdat hij exact de juiste volgorde inschat. Het hele team is perfect op elkaar ingespeeld om de transitie zo vlekkeloos en zorgeloos mogelijk te laten verlopen.”

Internet

Ruim vijf jaar geleden beschreven we in ditzelfde magazine hoe belangrijk internet is voor Mondial Veldhoen Verhuizingen. “Dat is nu nog veel belangrijker geworden”, bevestigt Klein Velderman. “Voorheen hadden we de Gouden Gids of reclameborden bij Go Ahead Eagles, maar nu verloopt ongeveer 80 procent van de aanvragen via internet. Het is dus cruciaal dat je daar gevonden wordt. Het online marketingbureau Vsee helpt ons daar al ruim zeven jaar bij. Als je in Google ‘verhuizing’ en ‘Deventer’ intikt, vind je ons direct onder de advertenties. Vsee heeft onze website gebouwd en verzorgt met SEO onze vindbaarheid op internet. Momenteel verbeteren we onze zichtbaarheid in Zutphen, wat voor ons een groeimarkt is. Wie via ‘Zutphen’ op onze website komt, wordt verwelkomd met het stadsgezicht van Zutphen en kan ons via een Zutphens telefoonnummer bellen. De mensen van Vsee weten precies hoe ze dat moeten doen.”

“Vsee Search Marketing weet precies hoe ze ons online vindbaar moeten maken”

 

Goede naam

Vanwege de coronacrisis hanteert Mondial Veldhoen Verhuizingen strengere regels dan normaal. Gelukkig blijven de offerteaanvragen binnenstromen. “De huizenverkoop zit nog steeds in de lift”, verklaart Klein Velderman. “Anders dat de kantoorverhuizingen zijn er flink wat meer particuliere verhuizingen. Daarbij gaat het ons om het leveren van kwaliteit. Ik kan voor morgen wel drie extra verhuizingen boeken, maar als ik daar geen gediplomeerde mensen naartoe stuur, gooi ik onze goede naam te grabbel. En die goede naam is goud waard, aangezien wat wij doen niet zichtbaar, niet tastbaar en niet voelbaar is. Als onze klanten een paar weken na de verhuizing een housewarmingparty houden, merken de gasten het schilderwerk op, of die nieuwe keuken. Er is niemand die zal zeggen: ‘Tjonge, jij bent mooi verhuisd!’ Tenzij de gastheer en gastvrouw zelf vertellen hoe prettig hun verhuizing is verlopen. Ouderwetse mond-op-mondreclame blijft de beste vorm van aanbeveling. Maar dan moeten de mensen ons de volgende dag wel op internet kunnen terugvinden.”

Dit artikel is verschenen in het MKB Deventer magazine Editie 39| April 2021

Wat is jouw uitdaging?

Laat het ons weten