Online marketing bureau

Tegenwoordig bevinden zich niet alleen grote ondernemingen op het internet, maar ook de ambachtelijke bakker uit het dorp is online actief. Iedere ondernemer wil aanwezig zijn op het internet. Maar is de aanwezigheid alleen voldoende? Nee, dat is het niet! Het klinkt misschien een beetje kort door de bocht, maar door de toenemende online concurrentie is het tijd om na te denken over jouw online marketing strategie.

Wat kun je verwachten van een online marketing bureau?

Een online marketing bureau als Vsee Search Marketing, kan je helpen! Wij kijken verder dan alleen ‘meer bezoekers’ en ‘meer online verkopen’. Wij kijken naar jouw bedrijfsdoelstellingen en bepalen samen welke online marketing strategie hierbij kan helpen. Onze mindset ‘Zoeken, Ontdekken en Vinden’ gecombineerd met het See-Think-Do-Caremodel van Google vormt onze basis voor het ontwikkelen van een strategische aanpak. Hierin beschrijven we o.a. de customer journey van jouw ideale klant. Hierdoor kunnen wij jouw klant met de juiste boodschap, de juiste online middelen en op het juiste moment bereiken. Klinkt goed, toch? Neem gerust contact met ons op voor een kopje koffie.

SEO, SEA en social advertising… Is dat nou online marketing?

Je hebt vast al eens van gehoord: als we jouw pagina optimaliseren voor Google en daarna promoten op Facebook, dan krijg je zeker meer bezoekers op je website en ga je meer verkopen. Maar is dat nou online marketing? Ja, dat valt onder online marketing, maar online marketing is veel meer dan dat! Laten we het even kort voor je samenvatten.

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Wanneer we spreken over zoekmachine optimalisatie – ook wel search engine optimization genoemd – laten we onze klanten zo hoog mogelijk ranken in zoekmachines als Google en Bing en richten wij ons op meer organisch verkeer. We kijken naar de zoekwoorden waarop jij met jouw diensten of producten wilt scoren, die passen bij jouw bezoekers en waar je niets voor hoeft te betalen. Hoe we dit doen? Wij maken gebruik van:

 • een zoekwoordenonderzoek,
 • een concurrentieanalyse,
 • een optimale websitestructuur,
 • content optimalisatie,
 • linkbuilding en
 • technische optimalisatie.

Lees meer over zoekmachine optimalisatie (SEO).

Zoekmachine adverteren (SEA)

Google Ads en Bing zijn de laatste jaren niet meer weg te denken. Wij Nederlanders, leven online en willen á la minute het juiste product kunnen vinden of het juiste antwoord. Je kunt snel en effectief adverteren op jouw doelgroep tegen een budget dat jij er tegenover zet. Wil je meer bezoekers, aanvragen of verkopen? Door gerichter te adverteren, schiet je niet meer met hagel en bereik je de doelgroep die je wilt bereiken.

Lees meer over zoekmachine adverteren (SEA).

Social media marketing

“Social media? Daar moet je echt iets mee doen!” Die uitspraak heb je vast wel eens gehoord. Wij zijn een voorstander van social media, maar wel met een sterke strategie. Facebook, Instagram en LinkedIn bieden de mogelijkheid om effectief op je doelgroep te adverteren tegen lage kosten. Echter, social advertising is niet alles wat je met social media kan bereiken. De platformen zijn ideaal om de doelgroep aan je merk te binden. Laat het gezicht achter je merk zien. Breng jouw volgers als eerste op de hoogte van het laatste nieuws en leuke weetjes. Ga een gesprek met ze aan. Niet alleen om de klant te helpen, maar ook om je eigen bedrijf te optimaliseren. Kansen en mogelijkheden genoeg, maar welke past bij jou?

Lees meer over social media marketing.

Marketing automation, ook wel e-mailmarketing genoemd

Maak gebruik van marketing automation om je doelgroep van de top-of-funnel naar beneden te leiden. Je doelgroep wordt op een subtiele manier naar bottom-of-funnel geleid. Vsee gebruikt hier Sharpspring voor, maar er zijn veel meer opties: Mailchimp, ActiveCampaign en Spotler. Wanneer een bezoeker zijn gegevens achterlaat op de website kunnen wij hem ‘automatisch’ benaderen met informatie die bij hem past. Anno 2018 wordt dit lead nurturing genoemd. Samen met jou stellen we een passende workflow in om een bezoeker vanuit de See- en Think-fase naar de Do- en Care-fase te leiden. En het mooiste is natuurlijk om ze hierna weer in de top van de funnel te krijgen voor een nieuwe dienst of product.

Lees meer over marketing automation.

Conversie optimalisatie (CRO)

Om je meer te vertellen over conversie optimalisatie, leggen we je eerst uit wat een conversie is. Een conversie is het behalen van een doel. Dit kan bijvoorbeeld een nieuwsbriefinschrijving, ingevulde offerte-aanvraag of aankoop zijn. Dit is per bedrijf verschillend en afhankelijk van jouw business goals. Conversie optimalisatie (CRO) is het proces waarbij wij de website optimaliseren en effectiever inrichten, waardoor meer relevante bezoekers overgaan tot het behalen van het door-jou-gestelde-doel.

Content marketing

Een ander item dat we je willen uitleggen, is content marketing. Wij vinden het belangrijk dat een klant content biedt, dat relevant is voor jouw bezoeker. Met goede content kun je je doelgroep aan je binden en langzaam door de trechter van het See-Think-Do-Care-model naar beneden leiden. Het bieden van de juiste content op het juiste moment via het juiste kanaal. Er bestaan verschillende soorten content. Hieronder hebben we de meest gebruikte opgesomd:

 • tekst (copywriting),
 • afbeeldingen,
 • infographics,
 • animaties,
 • video en
 • audio.

Website en webshops

Eigenlijk zul je denken dat websites en webshops niet in het rijtje van online marketing passen. Maar niets is minder waar! Alles begint bij een goed geoptimaliseerde basis: je website of webshop. Wanneer die goed is ingericht, kun je jouw boodschap effectiever verspreiden en efficiënter adverteren. Voorbeeld: Wanneer je adverteert in Google Ads of Bing moet je rekening houden met het gedrag van deze zoekmachines. Zij kijken niet alleen naar je campagnes, maar ook naar het gedrag van de bezoeker op jouw website. Bezoeken zij veel pagina’s? Blijven zij lang op je website? Dit zijn slechts enkele belangrijke statistieken. Het gedrag van jouw bezoekers kan jouw online campagnes positief en negatief beïnvloeden. Denk bij goed gedrag aan hogere posities en tegen een lagere cpc.

Lees meer over design & development.

Mix and Match – Combineer verschillende online marketing middelen

Bij sommige bovenstaande begrippen weet je precies waar we het over hebben, terwijl andere zullen zorgen voor meer vraagtekens. Bij Vsee leggen wij de focus op search marketing: zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren gecombineerd met social media marketing en content marketing. Dat wil niet zeggen dat wij de overige onderdelen niet uitvoeren. Wij zijn ervan overtuigd dat een goede mix in online marketingmiddelen elkaar versterken. De combinatie van verschillende middelen benaderen wij jouw ideale klant in verschillende fasen van het aankoopproces met de juiste boodschap.

Wat zijn de prijzen van een online marketing bureau?

Regelmatig krijgen wij de vraag hoeveel kost online marketing? Die vraag kunnen wij niet makkelijk beantwoorden. Ons uurtarief? Dat kunnen wij je wel vertellen. Daar winden we ook geen doekjes om. Maar niet iedere klant is hetzelfde. Jij hebt waarschijnlijk een andere markt, andere doelen en ook andere wensen. Wanneer wij jouw huidige en gewenste situatie in kaart hebben, kunnen we vertellen hoe we jou kunnen helpen om samen jouw doelen te bereiken.

Lees meer over onze online marketing tarieven.

Op zoek naar het grootste online marketing bureau?

Nederland telt honderden en misschien wel duizenden online marketing bureaus / specialisten. Ben jij op zoek naar het grootste online marketing bureau? Dan stellen we jou de vraag: “waarom?”. Online marketing bureaus zijn niet te meten in grootte en het aantal medewerkers, maar in kennis, ervaring en resultaat. Vsee is een online marketingbureau met zes online marketing specialisten – and still hiring – die allen passie hebben voor hun vak. Onze klanten zorgen ervoor dat wij ons vak met liefde kunnen uitvoeren en wij helpen hen om online succesvol te worden. Wil je samen met ons je online rendement verhogen? Maak vrijblijvend een afspraak met één van onze specialisten.

Kom in contact met Martin